Fyra saker att göra som förberedelse för inhyrd städhjälp

Att anlita städare för städhjälp kan ta bort trycket från de ansvariga vuxna i hemmet och låta dig ha ett rent och ordnat hus varje dag under året. Hur du förbereder ditt hem för städning har stor inverkan på hur mycket arbete som faktiskt blir gjort under städningen. Du kan till exempel säkerställa att dina husdjur är på rätt plats, och du kan peka ut extra smutsiga platser.

Förberedelser som underlättar för städfirman som utför städhjälp

Dessa tips kan hjälpa dig att arbeta med ditt städföretag i Linköping eller din personal för att se till att ditt hus blir riktigt rent vid varje besök.

1. Städa upp

Rengöring innan städarna anländer verkar överflödigt, men om du lägger bort leksaker och andra föremål får ditt städföretag tillgång till de platser som behöver rengöras. Att rensa bänkskivorna i köket och badrummet och dina golv gör det enkelt för städpersonalen att tvätta, desinficera, sopa och dammsuga ditt hem utan att behöva ta reda på vad du ska göra med dina saker.

2. Ta bort viktiga papper

Räkningar, läxor, rapporter och mer måste läggas bort innan dina städare anländer. Detta ökar inte bara din egen integritet och säkerhet, det kan också förhindra att viktiga saker kastas bort. Oönskade papper, särskilt skrynkliga eller sönderrivna, kan kastas i papperskorgen och kasseras i enlighet med detta. Förvara viktiga dokument på en säker plats.

3. Flytta dina husdjur

Även vänliga husdjur kan avbryta städningsprocessen och kan av misstag försvinna ut genom dörren när din städpersonal anländer. Din städpersonal kan ha allergier eller till och med vara rädda för dina husdjur, så att placera bort dem gör att arbetarna kan fokusera på jobbet. Förhindra att dina husdjur stör städarna (eller äter rengöringsmedel) genom att flytta dem till lämplig plats innan städarna anländer för städhjälp.

4. Identifiera dina behov skriftligt

Städare kan inte läsa tankar och vill verkligen göra det bästa jobbet. Om du vet att ditt barn stökade loss med kritorna i badkaret eller om din stora hund lämnade ett spår av leriga fotspår i köket, lämna en anteckning för att låta dina städare veta. Medan vissa saker är uppenbara kan du tillhandahålla denna information på förhand så att din städare kan veta så att de kan förbehandla området.

Städschema för städhjälp

Ett vanligt husstädningsschema gör det enkelt för dig – och dina städare – att underhålla ditt hem. Att ta några minuter före varje städtjänst kan hjälpa dig att få ut det mesta av din investering och få bästa möjliga resultat för ditt hem.